0 σχόλια33 Προβολές

Υλικά

  • 2 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 1/2 φλ κρεμμύδι, κομμένο
  • 1 φλ καρότο, κομμένο
  • 2/3 φλ σέλερι, κομμένο
  • 225 γρ λουκάνικο γλυκό
  • 6 φλ ανάλατο ζωμό κοτόπουλου
  • 1 1/2 φλ φακές
  • 6 κλωνάρια θυμάρι
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 1/2 φλ φρέσκος μαϊντανός, κομμένος
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • 255 γρ φρέσκο baby σπανάκι

Διαδικασία

  • Ζεσταίνουμε το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλερι.
  • Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συχνά, για 5 λεπτά
  • Προσθέτουμε το λουκάνικο και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας, μέχρι να λιώσει και να μην είναι ροζ, για 3 λεπτά.
  • Βάζουμε και το ζωμό, τις φακές, το θυμάρι και τα δαφνόφυλλα και βράζουμε.
  • Καλύπτουμε με το καπάκι και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια.
  • Σιγομαγειρεύουμε για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι φακές.
  • Προσθέτουμε το μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και το σπανάκι.
  • Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 1 1/2 λεπτό.
  • Σερβίρουμε αφαιρώντας το θυμάρι και τα δαφνόφυλλα.

Η συνταγή βρίσκεται αναρτημένη και στο site του Δημήτρη Σκαρμούτσου.

Ετικέτες:
Κοινοποίηση

Αναρτήστε Σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *