Υλικά
- 2 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
- 1 1/2 φλ κρεμμύδι, κομμένο
- 1 φλ καρότο, κομμένο
- 2/3 φλ σέλερι, κομμένο
- 225 γρ λουκάνικο γλυκό
- 6 φλ ανάλατο ζωμό κοτόπουλου
- 1 1/2 φλ φακές
- 6 κλωνάρια θυμάρι
- 3 φύλλα δάφνης
- 1/2 φλ φρέσκος μαϊντανός, κομμένος
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. μαύρο πιπέρι
- 255 γρ φρέσκο baby σπανάκι
Διαδικασία
- Ζεσταίνουμε το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλερι.
- Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συχνά, για 5 λεπτά
- Προσθέτουμε το λουκάνικο και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας, μέχρι να λιώσει και να μην είναι ροζ, για 3 λεπτά.
- Βάζουμε και το ζωμό, τις φακές, το θυμάρι και τα δαφνόφυλλα και βράζουμε.
- Καλύπτουμε με το καπάκι και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια.
- Σιγομαγειρεύουμε για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι φακές.
- Προσθέτουμε το μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και το σπανάκι.
- Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 1 1/2 λεπτό.
- Σερβίρουμε αφαιρώντας το θυμάρι και τα δαφνόφυλλα.
Η συνταγή βρίσκεται αναρτημένη και στο site του Δημήτρη Σκαρμούτσου.