Μια συνταγή του Δημήτρη Σκαρμούτσου από το www.dimitrisskarmoutsos.gr

Υλικά

Για τα μανιτάρια:
  • 1 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 
  • 24 μεγάλα καπέλα μανιταριών χωρίς κοτσάνι
  • αλάτι 
  • πιπέρι
Για τη γέμιση:
  • 1 1/2 κ.γ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 
  • 350 γρ χωριάτικο λουκάνικο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, τεμαχισμένες
  • 20 κοτσάνια μανιταριών, λεπτοκομμένα
  • 1 κορμός σέλερι και η καρδιά της πρασινάδας του, κομμένα
  • 1/2 μικρό κρεμμύδι, τεμαχισμένο
  • 1/2 μικρή κόκκινη πιπεριά, χωρίς σπόρια, τεμαχισμένη
  • 285 γρ κατεψυγμένο σπανάκι, αποψυγμένο και στεγνό
  • 3 φέτες λευκό ψωμί, ψημένο και βουτυρωμένο, κομμένο σε κύβους
  • 1/3 φλ παρμεζάνα, τριμμένη

Διαδικασία

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 260C.
  • Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά, βάζουμε το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και τα καπέλα των μανιταριών και αλατοπιπερώνουμε.
  • Σοτάρουμε για 5-7 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν στις άκρες.
  • Μεταφέρουμε τα καπέλα μανιταριών σε αντικολλητικό χαρτί.
  • Σκουπίζουμε καλά το τηγάνι μας και το επιστρέφουμε στη φωτιά.
  • Βάζουμε 1/2 κ.γ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το λουκάνικο.
  • Το ροδίζουμε και το θρυμματίζουμε για 3 λεπτά. 
  • Ρίχνουμε το σκόρδο στον κάδο του μπλέντερ και τεμαχίζουμε.
  • Προσθέτουμε τους κορμούς των μανιταριών και τεμαχίζουμε.
  • Ρίχνουμε το σέλερι, το κρεμμύδι και την κόκκινη πιπεριά και τεμαχίζουμε.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε τηγάνι, ρίχνουμε 1 κ.γ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 3-5 λεπτά. Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το ψωμί και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά. 
  • Με ένα μεγάλο κουτάλι γεμίζουμε τα καπέλα μανιταριών με τη γέμιση λουκάνικο-λαχανικά και βάζουμε στο φούρνο στους 230 C.
  • Ψήνουμε για 6-8 λεπτά.
  • Μεταφέρουμε τα γεμιστά μανιτάρια σε πιατέλα και σερβίρουμε.

Post comment