Εκτέλεση Συνταγής

Ψιλοκόψτε το μπέικον.

Ξεφλουδίστε το κρεμμύδι και ψιλοκόψτε. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τηγανίζουμε το μπέικον και το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Ψιλοκόψτε τα καρότα και το σέλινο.

Προσθέστε στην κατσαρόλα, αυξήστε λίγο τη φωτιά και τηγανίστε. Ξεφλουδίστε και ψήστε τις πατάτες. Ξεπλύνετε τις φακές. Βάζουμε τις πατάτες, τις φακές και το ζωμό στην κατσαρόλα και σιγοβράζουμε με το καπάκι για 30 λεπτά.

Προσθέστε το κύμινο, ζάχαρη, ξύδι, αλάτι και πιπέρι. Κόβουμε τα λουκάνικα και τα αφήνουμε να ζεσταθούν στη σούπα για λίγα λεπτά. Απολαύστε την ζεστή.

Συστατικά

  • 150 γραμμάρια μπέικον
  • 1 κρεμμύδι λίγο σέλινο
  • 2 καρότα
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 3 πατάτες 150 γρ φακές
  • 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου Maggi
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 3 κουταλάκια του γλυκού λευκό ξύδι
  • 3 λουκάνικα τύπου Βιέννης αλατοπίπερο

 

Share

Post comment